DUNAHOLDING Informatikai Stúdió Kft. Tel: 477-9700 Budapest 1083 Füvészkert u. 8. Web: www.dis.hu E-mail: info@lakastipp.hu
LakástippLakástipp
Ingatlan és Befektetés
Trek
www.ingatlanfoglalo.hu
Duna TV
KlubRádió
Ingatlan hírek


2 év után visszaesett a magyar ingatlanpiac2013 decembere óta folyamatosan nőttek az előző év azonos időszakához képest a magyar ingatlanpiac tranzakciói. Ez a 24 hónapos tendencia most januárban megtört.

8961 ingatlan adásvétele történt 2016 januárjában, ami szűk egy százalékkal kevesebb a 2015-ös év első havi adatnál, közölte a Duna House.

Az ingatlanközvetítő hálózat statisztikái szerint ugyan már tavaly októbertől inkább csak stagnál a piac, de konkrét visszaesésre, még ha az minimális mértékű is, csak most januárban került sor.

Ezzel a 12 havi, vagyis évesített gördülő tranzakciószám továbbra is 135 ezer felett maradt.

Az adásvételszám visszaesése ellenére a DH-nál regisztrált vásárolni szándékozók száma azonban körülbelül 10 százalékkal nagyobb volt a tavalyinál, ami feltehetően a megváltozott támogatási környezetnek tudható be.

Az új CSOK feltételek és állami hozzájárulások rendszere várhatóan jelentősen befolyásolja majd az idei forgalmat. A fellendülés előtt álló újlakás piac kivárást okozhat, de ezzel egyidőben a használtlakás vásárlás megnövekedett támogatási rendszere segíti a piacra lépést. Hogy melyik hatás lesz erősebb, az a következő hónapokban dőlhet el, vélekedik a DH közleménye.

A hír forrása:
mfor.hu

2016.02.02. 11:36:49

Eladó és kiadó lakások a lakastipp oldalon!

Új lakás, használt lakás, üdülő és telek. Eladó vagy kiadó. Ezeket mind megtalálhatja a Lakastipp oldalon. Ha nem elad, hanem keres, akkor lakossági hirdetését is feladhatja.
Ingatlanközvetítők is feladhatják hirdetéseiket. Ehhez az Ingatlannyilvántartás programot kell használniuk.

Ingatlanközvetítők további ingatlan ajánlatait országos adatbázisban az Origoingatlan keresőjében érheti el, ahol nem csak lakások várják.